Izrael i Sveta Zemlja

USKRSNI TJEDAN  2. - 8.  travnja 2018

Prednost u upisu imaju župljani župe Sveti Juraj u Trnju

Ovdje imate *.pdf verziju za printanje...

1.dan  SVETI JURAJ U TRNJU - IZRAEL

Sastanak putnika  u dogovoreno vrijeme te transfer autobusom do neke od zračnih luka u okolici. Prijava na let te polet zrakoplova.Let traje oko tri sata. Nakon dolaska u izraelsku zračnu luku slijedi kratki policijski pregled, uzimanje prtljage i ukrcaj u. autobus. Vožnja autobusom do Nazareta Smještaj u hotel.Večera. Noćenje

2 dan  NAZARET – KANA GALILEJSKA – HAIFA - KARMEL

Doručak.Obilazak grada. te posjet grandioznoj Bazilici Navještenja..SVETA MISA.Nastavljamo prema Kani Galilejskoj gdje ćemo obići Crkvu svadbe i Isusova čuda na svadbi ( bračni parovi će obnoviti bračne zavjete). Put nas vodi u Haifu, poznati sredozemni lučki grad na padinama gore Karmel. Obilazak crkve Stella Maris i Ilijine špilje.Tu možemo počastiti GOSPU KARMELSKU(ŠKAPULARSKU).Panoramski razgled Haife  te pogled na prekrasne bahajske viseće vrtove. Povratak u hotel.večera. Noćenje.

3.dan GALILEJSKO JEZERO – KAFARNAUM – GOLAN

Doručak. Odlazak na Genezaretsko jezero.Osim sto je najvazniji izvor vode za Izrael bilo je i najvaznije područje Isusova javnog djelovanja.Vožnja jezerom do GINOSAR-a.Posjet BRDU BLAŽENSTVA – gdje je isus izrekao Govor na gori.  KAFARNAUM – jedan od najočuvanijih gradova iz Isusova vremena sa poznatom sinagogom.Nakratko cemo se zaustaviti u Crkvi lomljenja kruha i Petrova prvenstva. Ručak u poznatom kibucu EIN GEV gdje se moze vidjeti načn života u zajednicama.Zaustavljanje na mjestu Isusovog krštenja na rijeci JORDAN .Povratak u Nazaret. Večera. Noćenje.

 4.dan  MEDITERANSKA OBALA - CEZAREJA - TEL AVIV-JAFFA

Doručak. Nastavljamo putovanje uzduž obale Sredozemnog mora pokraj CEZAREJE znane kao Filipove(središte u Rimsko vrijeme) do TEL AVIVA–obilazak grada poznatog kao nakvalitetniji grad za život na svijetu(ujedno i jedan od najskupljih…kaze se Jeruzalem je za molitvu, Tel Aviv za uzivanje).. Pauza na poznatoj tržnici i promenadi uz more. Šetnja starim gradom Jafa na cijim je i temeljima nastao Tel Aviv: posjet Crkvi sv. Petra. Slijedi vožnja prema Jeruzalemu Smještaj u hotel. U Betlehemu Večera. Noćenje

5.dan BETLEHEM – JERUZALEM

Doručak. Posjet Bazilici Rođenja sa špiljom rođenja Isusova, špiljom u kojoj je živio sv. Jeronim i župnom crkvom sv. Katarine.Slobodno za vlastite potrebe. Ručak..Razgled JERUSALEMA MASLINSKA GORA pogled na Jeruzalem i fotografiranje, crkva Očenaša, crkva Dominus Flevit (Gospodnjeg plača), mjesto izdaje Isusove, Maslinski vrt s bazilikom Muke – Krvavog znoja Isusova. Mjesto mučeništva sv. Stjepana i vrata sv. Stjepana. Crkva sv. Ane, ribnjak Bethezda, tvrđava Atonija – 1. Postaja Križnog puta. Kapela bičevanja, Križni put (Via Dolorosa) – pobožnost i tumačenje. Bazilika sv. Groba: Kalvarija – sv. Grob Povratak u Betlehem.  Večera. Noćenje.  

6.  dan       DAN  JERUZALEM

Doručak Nastavak razgleda Jeruzalema :Hramski prostor: džamija Al Aksa, Omarova džamija i mjesto Tavelićeve pogibije, Zid plača (Zapadni zid). SION: Dvorana posljednje večere, Slobodno vrijeme za ručak,osobne programe,kupovinu suvenira Večera. Noćenje.

7.dan  MRTVO MORE—QUMRAN-MASADA- JERIHON

Doručak.. Poslije doručka vozimo se do Mrtvog mora gdje se možete kupati na jednoj od  uređenih plaža. Mrtvo more je najniža točka na svijetu i nalazi se oko 400. metara ispod razine mora. U njemu ima oko 30 % soli i minerala i stoga je tisućama godina poznato po pomlađujućem djelovanju. Posebna atrakcija je kupanje u blatu. Nakon kupanja slijedi posjet Qumranu gdje je beduinski pastir slučajno pronašao čuvene svitke s mrtvog mora. Vidjet ćemo kratki film o životu Esena, obići arheološke ostatke drevnog naselja i vidjeti špilju u kojoj  je pronađeno 7. svitaka. Ručak. Slijedi posjet čuvenoj Herodovoj utvrdi Masadi na kojoj se svojevremeno utvrdila grupa židovskih pobunjenika Zelota i gdje je njih oko 1000. počinilo  samoubojstvo. Prekrasna  vožnja žičarom na vrh tvrđave i razgled impresivnih ostataka Herodove palače, kupališta, bazena, sinagoge itd.Smještaj u hotel.Večera. Noćenje.

8.dan  IZRAEL – HRVATSKA

Doručak. Ovisno o vremenu leta moguc posjet EIN KARIM mjesto rođenja sv. Ivana Krstitelja. Marijin izvor. Crkva Pohođenja Marijina Elizabeti (mjesto Marijina hvalospjevaVeliča“).Transfer do aerodroma.Prijava na let te polet zrakoplova na direktnoj liniji za neku od zračnih luka u okolici.Slijetanje te transfer do SVETOG JURJA..

CIJENA ARANŽMANA: oko   8. 000,00 KUNA

(ovisi o tečaju, avionskom prometu, ali neće biti većih odstupanja)

U slučaju bitne promjene kalkulativnih elemnata cijene (avio prijevoz, hoteli,tečaj) u odnosu na dan izrade aranžmana zadržavamo pravo promijene cijene, kao i izmjene u programu uslijed nepredviđenih okolnosti (praznika, prometnih teškoća i sl.).

Minimalni broj putnika: 40  

VAŽNO ZA PROČITATI I PROUČITI

PUTNA PRTLJAGA: Svatko može nositi kofer do 20 kg i ručnu prtljagu do 7 kg. Veće kofere se predaje na šalteru i oni idu u prtljažnik, a manju, ručnu prtljagu uzima se u zrakoplov. U ručnoj prtljazi ne smije biti kozmetike, tekućine i oštrih predmeta(nožići škarice itd..) U kofere nemojte staviti ništa što u sebi ima bateriju. Uvijek čuvajte osobne stvari, posebno dokumente i novac. Najbolje je imati malu torbicu oko vrata te krupniji novac i dokumente čuvati u njoj.Iako se može čuti o problemima i sukobima u Izraelu ne treba biti prestrašen. Mi posjećujemo sigurne destinacije, a svima koje ćemo susretati u interesu je da hodočasnici i turisti budu sigurni. Što se tiče valute najbolje je koristiti američki dolar, po mogućnosti ga razmijeniti u manje novčanice i nešto sitniša za toalet. U programu je predviđeno kupanje u Mrtvom moru i osim u iznimnoj situaciji to neće biti moguće. Ponijeti kupaći kostim, ručnik, prikladnu odjeću.. Uzmite sa sobom slojevitu odjeću i za svaki slučaj kabanicu za kišu kišobran, jaknu. Za putovanje je potrebna važeća putovnica koja treba vrijediti još barem 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju (početni dan putovanja, provjeriti)

UVJETI  PLAĆANJA:

Kod prijave putovanja uplaćuje se akontacija od 1 500,00 kn. Potrebno je dati osobne podatke (ime i prezime, adresu, broj telefona/mobitela, broj putovnice, datum isteka trajanja putovnice i za osiguranje datum rodjenja). Ostatak iznosa potrebno uplatiti najkasnije do 10 dana prije početka putovanja osim ako nije drugačije dogovoreno

PUTOVNICA MORA BITI VAŽEĆA NAJMANJE JOŠ  6 MJESECI OD DANA ULASKA U IZRAEL

Cijena aranžmana uključuje:

 POVRATNU AVIONSKU KARTU  sa  pristojbama zračnih luka, 7 polupansiona u hotelima 3 / 4 *, 3 ručka na putu, sve transfere, razglede prema programu u  kvalitetnom klimatiziranom turističkom autobusu, stručnu i duhovnu pratnju,rezervacije za Svete mise i hodočasničke programe,sve ulaznice objekata koji se posjećuju, vožnju brodom po Galilejskom jezeru, vožnja žičarom na Masadu, kupanje na Mrtvom moru, Kafarnaum

Cijena aranžmana NE uključuje:

 putno zdravstveno osiguranje,  osiguranje od otkaza putovanja

NAPOMENA: Osiguranje od otkaza putovanja potrebno je prijaviti i uplatiti kod prijave za putovanje!

 

Prednost u upisu imaju župljani župe Sveti Juraj u Trnju