Izrael i Sveta Zemlja

Galerije fotografija - izbor od više stotina fotografija koje su snimili Snježana i Željko Matić iz Čehovca

1. dan  -  2.dan  -  3.dan  -  4.dan -  -  5.dan  -  6.dan  -  7.dan  -  8.dan

3. - 10. ožujka 2018.

 

1.dan  SVETI JURAJ - IZRAEL

Sastanak putnika  u dogovoreno vrijeme te transfer autobusom do Budimpešte. Prijava na let te polet zrakoplova u 06.15. Let traje oko tri i pol sata. Slijetanje u 10.45 Nakon dolaska u izraelsku zračnu luku slijedi kratki policijski pregled, uzimanje prtljage i ukrcaj u. autobus. Mogućnost šetnje i upoznavanje EILATA grada na Crvenom moru,prijestolnice turizma Izraela. Vožnja autobusom do Nazareta. Smještaj u hotel.Večera. Noćenje.

 

2 dan  NAZARET – KANA GALILEJSKA – HAIFA - KARMEL

Doručak.Obilazak grada. te posjet grandioznoj Bazilici Navještenja. SVETA MISA. Nastavljamo prema Kani Galilejskoj gdje ćemo obići Crkvu svadbe i Isusova čuda na svadbi ( bračni parovi će obnoviti bračne zavjete). Put nas vodi u Haifu, poznati sredozemni lučki grad na padinama gore Karmel. Obilazak crkve Stella Maris i Ilijine špilje.Tu možemo počastiti GOSPU KARMELSKU (ŠKAPULARSKU). Panoramski razgled Haife  te pogled na prekrasne bahajske viseće vrtove. Povratak u hotel. večera. Noćenje.

 

3.dan GALILEJSKO JEZERO – KAFARNAUM – GOLAN

Doručak. Odlazak na Genezaretsko jezero.Osim sto je najvazniji izvor vode za Izrael bilo je i najvažnije područje Isusova javnog djelovanja.Vožnja jezerom do GINOSAR-a.Posjet BRDU BLAŽENSTVA – gdje je isus izrekao Govor na gori.  KAFARNAUM –jedan od najočuvanijih gradova iz Isusova vremena sa poznatom sinagogom. Nakratko ćemo se zaustaviti u Crkvi lomljenja kruha i Petrova prvenstva. Ručak u poznatom kibucu EIN GEV gdje se može vidjeti načn života u zajednicama.Zaustavljanje na mjestu Isusovog krštenja na rijeci JORDAN .Povratak u Nazaret. Večera. Noćenje.

 

 4.dan  MEDITERANSKA OBALA - CEZAREJA - TEL AVIV-JAFFA

Doručak. Nastavljamo putovanje uzduž obale Sredozemnog mora pokraj CEZAREJE znane kao Filipove(središte u Rimsko vrijeme) do TEL AVIVA– obilazak grada poznatog kao nakvalitetniji grad za život na svijetu(ujedno i jedan od najskupljih…kaze se Jeruzalem je za molitvu, Tel Aviv za uzivanje).. Pauza na poznatoj tržnici i promenadi uz more. Šetnja starim gradom Jaffa na čijim je i temeljima nastao Tel Aviv: posjet Crkvi sv. Petra. Slijedi vožnja prema Jeruzalemu Smještaj u hotel. U Betlehemu Večera. Noćenje

 

 

5.dan BETLEHEM – JERUZALEM

Doručak. Posjet Bazilici Rođenja sa špiljom rođenja Isusova, špiljom u kojoj je živio sv. Jeronim i župnom crkvom sv. Katarine.Slobodno za vlastite potrebe. Ručak..Razgled JERUSALEMA MASLINSKA GORA pogled na Jeruzalem i fotografiranje, crkva Očenaša, crkva Dominus Flevit (Gospodnjeg plača), mjesto izdaje Isusove, Maslinski vrt s bazilikom Muke – Krvavog znoja Isusova. Mjesto mučeništva sv. Stjepana i vrata sv. Stjepana. Crkva sv. Ane, ribnjak Bethezda, tvrđava Atonija – 1. Postaja Križnog puta. Kapela bičevanja, Križni put (Via Dolorosa) – pobožnost i tumačenje. Bazilika sv. Groba: Kalvarija – sv. Grob Povratak u Betlehem.  Večera. Noćenje.  

 

6.  dan       DAN  JERUZALEM

Doručak Nastavak razgleda Jeruzalema :Hramski prostor: džamija Al Aksa, Omarova džamija i mjesto Tavelićeve pogibije, Zid plača (Zapadni zid). SION:Dvorana posljednje večere, Slobodno vrijeme za ručak,osobne programe,kupovinu suvenira Večera. Noćenje.

 

7.dan  MRTVO MORE—QUMRAN-MASADA- JERIHON

Doručak.. Poslije doručka vozimo se do Mrtvog mora gdje se možete kupati na jednoj od  uređenih plaža. Mrtvo more je najniža točka na svijetu i nalazi se oko 400. metara ispod razine mora. U njemu ima oko 30 % soli i minerala i stoga je tisućama godina poznato po pomlađujućem djelovanju. Posebna atrakcija je kupanje u blatu. Nakon kupanja slijedi posjet Qumranu gdje je beduinski pastir slučajno pronašao čuvene svitke s mrtvog mora. Vidjet ćemo kratki film o životu Esena, obići arheološke ostatke drevnog naselja i vidjeti špilju u kojoj  je pronađeno 7. svitaka.Ručak Slijedi posjet čuvenoj Herodovoj utvrdi Masadi na kojoj se svojevremeno utvrdila grupa židovskih pobunjenika Zelota i gdje je njih oko 1000. počinilo  samoubojstvo. Prekrasna  vožnja žičarom na vrh tvrđave i razgled impresivnih ostataka Herodove palače, kupališta, bazena, sinagoge itd.Smještaj u hotel.Večera. Noćenje.


8.dan  IZRAEL – HRVATSKA

Rani doručak. Transfer do aerodroma,prijava na let. Polet zrakoplova u 11.15h. Slijetanje u Budimpeštuu 14.05h. Mogućnost zadržavanja u Budimpešti uz šetnju,panoramski razgled i slobodno vrijeme.u dogovoru s grupom polazak prema Hrvatskoj s dolaskom te transfer do SVETOG JURJA..

Ovdje imate novu *.pdf verziju za printanje...