Mirko Kočila (Emericus Kočila), župnik od 1942. do 21. studenog 1971.

Na blagdan Krista Kralja 21. studenog, posljednje nedjelje crkvene godine 1971. od župljana se oprostio dotadašnji župnik Mirko Kočila koji je 31 godinu djelovao u župi (dvije godine kao kapelan, a 29 kao župnik). Gotovo čitav život on je poklonio župi, u nju ugradio sve svoje umne i tjelesne sposobnosti i postao prava svećenička legenda.

Zbog toga je njegova odluka da i nakon odlaska iz aktivne službe ostane u župi sa svojim vjernicima bila primljena s velikom radošću. On je u tu svrhu s obitelji Stjepana Detonija, s kojom je tijekom svojega župnikovanja dijelio zajedničko domaćinstvo, podigao skromnu kuću nedaleko od župnog dvora i tamo se povukao u mirovinu.

Opraštajući se od svojih vjernika, on je na misi predstavio i nasljednika, novog župnika Blaža Horvata sina svojeg dragog Međimurja, rodom iz Donje Dubrave. Zahvalivši svim župljanima na suradnji, pomoći, razumijevanju, kao i na velikoj podršci koju su mu tijekom tri desetljeća iskazivali, M. Kočila je preporučio novog župnika vjernicima izrazivši želju da i njega prime istom ljubavlju i prate istom podrškom kao što su to činili i tijekom njegovog župnikovanja. Žalost ovog rastanka ublažila je činjenica da će dosadašnji „Gospodin", kako župljani od milja nazivaju svojeg župnika, i dalje ostati u njihovoj sredini.

  • umro 21. ožujka 1988. godine u vrijeme župnika Stjepana Markušića

 

Jedna od sačuvanih fotografija iz 1960. godine - dodjeljivanje sakramenta Svete pričesti - župnik Mirko Kočila

.