Koncelebriranom Svetom Misom proslavljen je Dan župe svetog Jurja u Trnju

U četvrtak, 23. travnja 2009. godine u Župnoj crkvi Svetoga Jurja u Trnju održana je koncelebrirana Sveta misa koju je vodio preč. Zlatko Koren, župnik i rektor Svetišta Majke Božje Bistričke (na slici, također školski kolega vlč. Darka Kelemenića, župnika naše župe). Svetoj misi bili su nazočni dekan i svi svećenici Donjomeđimurskog dekanata.

Nakon iznimno kišne noći i jutra proštenjskog dana, te nakon jutarnje Mise, župnoj Misi su bili nazočni vjernici cijele župe Svetog Jurja u Trnju i vjernici drugih župa. Kao i prošlih godina tu su bili učenici područnih škola Palinovec i Sveti Juraj u Trnju s učiteljicama Suzanom Košak, Ljiljanom Zelenić, Elizabetom Matijaško, Liljanom Kralj i vjeroučiteljicom Valerijom Štampar (na slici). Iz matične škole došli su učenici 1.h razreda s učiteljicom Katarinom Barić, a upravu su zastupali pedagoginja Jelena Sobočan i ravnatelj Ivan Barić.

Nakon nadahnutog prodeštva preč. Zlatko obratio se svima nazočnima pitanjem:

- Znate li što sam danas ovdje zapazio, a nigdje u Hrvatskoj nisam? A zaista sam bio svugdje..

Nakon svečane tišine rekao je:

- Nisam vidio ovako mirnu djecu. Vidi se da s njima rade učitelji i roditelji tako da se djeca znaju  u crkvi ponašati onako kako se ovdje priliči. 

Župnik Darko posebno se zahvalio roditeljima djece koji će za dva dana u ovim prostorima primiti sakrament Svete potvrde na cvjetnim aranžmanima u pretežito crvenoj boji, boji našeg zaštitnika.

Nakon izlaska vjernika iz Crkve kiša je stala. Zahvaljujući najezdi mališana u kratkom vremenu na svoje su došli i putujući trgovci. Ali  zbog hladnoće gušta za gverc nije bilo. Svoje zadovoljstvo pokazala su samo već dugo sušna polja.

Hvala Bogu za ovaj Dan zaštitnika naše župe.

Hvala gospodinu ravnatelju Ivanu Bariću na dozvoli što su školska djeca bila na Misnom slavlju, te njegovom medijskom praćenju Mise.

Hvala učiteljicama Katarini Barić, Suzani Košak, Liljani Kralj, Elizabeti Matijaško, Ljiljani Zelenić i našoj vjeroučiteljici Valeriji Štampar na podršci djeci na Svetoj misi. Hvala djeci iz PŠ Sveti Juraj u Trnju, PŠ Palinovec te prvom razredu OŠ Hodošan na istinskom slavljenju dragog Boga i našeg zaštitnika Svetog Jurja. Kao što su svi primijetili i ja naglašavam njihovu sabranost, tišinu, molitvu kakvih nigdje nema. Hvala svim ljudima dobre volje, a naš Sveti Juraj neka vas prati u vašem životu.

                                 Župnik Darko