Generacija 8.a razreda školske 1964./65.

S bivšim učenicima su i razrednici: Marija Lisjak i Drago Blagus

Foto-reportaža susreta by Ivan.... fotke su malo različite nego na školskoj stranici)

Osnovna škola Hodošan

Godina puna susreta

Ako je suditi prema prvom u nizu susreta generacija bivših učenika koje se u OŠ Hodošan godinama provode pod imenom „Ne daj se generacijo“ ova će godina biti ispunjena susretima za pamćenje. U prve svibanjske dane, 45 godina od završetka osnovne škole i 60 godina života, proslavila je generacija koje život nikada nije štedio i koji su se skupili sa svih strana svijeta.

U kapeli Svetog Ivana Nepomuka u Hodošanu Svetu misu za generaciju održao je vlč. Darko Kelemenić, župnik župe Sveti Juraj u Trnju. Tijekom propovijedi nazočni su se prisjetili pokojnih školskih kolega. Napustili su ih:  Ivan Barić, Franjo Barić, Ivan Blagus, Josip Borović, Lovro Halić, Katarina Jurčec, Slavko Kočiš, Julijana Kuhanec, Ivan Kranjčec,  Josip Tomašić, Franjo Zorko i Katarina Zrna. A njihovi kolege i dalje, u društvu prijatelja, obitelji i brojnih unuka predano rade i djeluju u svojim sredinama.

Slavlje je nastavljeno u Zelengaju gdje su u blizini nekad svi učenici sudjelovali na školskom krosu.  Nazočnima su se obratili  učiteljica u nižim razredima Marija Lisjak i Drago Blagus koji je sa suprugom Sabinom bio razrednik u višim razredima. Učiteljica Marija kazala je da je svrha ovakvih susreta buđenje lijepih sjećanja i da joj je od mnogih generacija koje je učila ova ostala u najljepšem sjećanju.  Drago pak se prisjetio brojnih zajedno proživljenih slika iz tog vremena. Na slici su: Nada König (rođena Vidović), Nada Dominik (Koprivec), Draga Kobal (Hertarić), Zlata Košak (Bacinger), Nada Kuhanec (Krznar) i Višnja Vukelić (Brinovec). Marija Novak (Kocijan), Marija Branilović (Koprivec), Katarina Barić (Sabol), Mila Vidović (Kolarić), Marija Jurčić (Bengez), Nada Blagus (Zelenić), Marija Vidović (Zelenić), Danijela Purgar (Jakšić), Milka Božek (Blagus), Marija Brisar (Mihocek), Draga Juras (Janković), Đurđa Purić (Kernjereš), Jelena Kučandi (Zrna), Franciska Pučko (Blagus), Marija Hranjec (Mate), Franciska Baranašić, Ivan Serc, Vinko Blažinčić, Josip Sabol, Vlado Hranjec, Pavao Čavlek, Franjo Švenda, Ivan Mlinarić, Josip Pintar, Stjepan Brumen i Ivan Marcijuš, (Tekst i snimke: ŠKutak)

Imamo i priču organizacijskog odbora:

Poštovane kolegice, poštovani kolege;

Poštovani razrednice i razredniče;

U ime organizacijskog tm sve vas zajedno toplo pozdavljam i dobro nam došli na naše zajedničko druženje.

Eto, 60 godina nam je na leđima - kako je sao to brzo prošlo, a vidim, mi smo još mladi i veri i lijepi. Naša generacija 1949. bila je generacija koja je prošla težak životni put. Nakon završene naše škole, zanata i studija mnogi od nas nisu mogli naći zaposlenje u rodnom zavičaju pa su krenuli na svoj životni put  druge krajeve i gradove naše lijepe domovine, a mnogi u druge zemlje i na druge kontinente.

Na tom putu nije ih čekao med i mlijeko već se trebalo priviknuti drugim običajima, drugima radnima navikama. Bili smo stalno opterećeni željm za uspjehom i u mislima uvijek vezani za rodni kraj sa željom da se jednog dana vratimo. A poznato je da se Međimurci uvijek rado vraćaju u ovaj cvjetnjak između Mure i Drave.

Mnogi su se vratili, neki su osali s djecom i unucima. Mi koji smo ostali doma uvijek se veselimo kada as netko od školskih kolega posjeti i tako osvježimo uspomene na školske dane kada smo svi bili isti bezbrižni i veseli.

Drage kolege i kolege - zato želimo da ovim današnjim druženjem osvježimo uspomene n naše školske dane i da se svi lijepo zabavimo.

Živjela generacija 1949., generacijo ne daj se!

Organizacijski odbor: Nada Kuhanec i Jelena Kučandi