Hodočašće povjerenja na Zemlji

Biti u zajedništvu u molitvi u duhu Taizea, te doživjeti  ljepotu jedinstva Crkve u raznolikosti naroda bila je velika čast za mene i moje prijatelje. Krenuli smo putom za Poljsku uz kratko zaustavljane u Beču i Bratislavi. Jutro sviće  i stižemo u Poznan. Sreća i radost koju doživljavamo tek nakon prvog dana zaista je bila divna. Radosne hodočasnike pa tako i nas dočekali su skromni Poljaci i smjestili nas u svoje tople domove.

Svaki dan molitvom i pjesmom zazivali smo Gospodina, molili smo za mir u svijetu, za napuštenu djecu, zaboravljene, napuštene, izgubljene. Svi smo došli s jednim razlogom i čežnjom, da preobrazimo svijet, da širimo Evanđelje, da budemo pozorni i da ne dopustimo sebi da na nas obuzme pesimistično viđenje budućnosti zbog fokusiranja na loše vijesti.

Mi koji smo sudjelovali na susretu nosimo za sobom nezaboravna iskustva zajedništva, druženja i molitve s mladima iz cijele Europe i svijeta. Nije bilo te jezične barijere koja bi nas spriječila u zajedničkom slavljenu Krista. Nadam se da će ove godine susret u Rotterdamu (Nizozemska), od 28. prosinca 2010. do 2. siječnja 2011. godine zbližiti mlade, a prije svega bih voljela vidjeti moje drage mlade župljane da dođu da se zajedno radujemo i da zajedno doživimo živog ISUSA!! (Monika Mihalec)