Sveta potvrda 2010. godine

reportaža

Obraćanje firmanika (Iva Ivković) - Obraćanje župnika (vlč. Darko Kelemenić) - riječi zahvale (Luka Oreški i Klara Zrna)

Popis - Mala galerija fotografija

Obraćanje firmanika (čitala Iva Ivković)

Prečasni gospodine Josipe!

          Na samom početku ovog velikog euharistijskog slavlja, srdačno Vas pozdravljam u ime svih krizmanika i cijele župne zajednice.

Danas je za nas krizmanike radostan i poseban dan. Nas 45 djevojaka i mladića srcima punim ljubavi i dobrote nestrpljivo iščekujemo trenutak kada ćemo primiti darove Duha Svetoga. Duh Sveti će preko Vaših ruku svojom svemogućom snagom obnoviti svakoga od nas. Molili smo se i pripremali za ovaj svečani dan, da nam Duh Sveti podari milost. Željno iščekujemo da nam mudrost, razum, savjet, jakost, znanje, pobožnost i strah Božji budu vjerni pratioci na našem životnom putu. Mi se sada nalazimo na početku životnog puta, pred nama su velike i teške odluke, te mnogobrojna pitanja na koja tražimo ispravan odgovor. Nadamo se da će nam Duh Sveti svojim darovima ispuniti srce i zapaliti dušu neugasivim ognjem ljubavi kako bismo mogli zrelo i odgovorno živjeti svoju vjeru, te znali donijeti ispravne životne odluke. Željeli bismo postati pravi, zreli i odgovorni kršćani, borci za slobodu, ljubav i vjeru. Zato vas molimo da položite svoje ruke na naše glave i ispunite naša srca darovima Duha Svetoga kako bismo po njemu postali pravi kršćani i znali dostojno živjeti  vjeru u kojoj smo kršteni i odgajani.

Radosni smo što je Gospodin poslao Vas da nas ojačate u zajedništvu s Trojedinim Bogom i zato Vas svi radosno pozdravljamo i kličemo: DOBRO NAM DOŠLI!

Dragi naš župniče, s velikom radošću posebno pozdravljamo i Vas. Vi ste naš primjer u životu i vjerni pratilac u vjeri od krštenja do danas.

Pozdravljamo i sve vas, dragi svećenici, pozdravljamo naše vjeroučitelje, roditelje, kumove, rodbinu i sve one koji nas s ljubavlju prate na svakom našem putu.
Svima vam želimo reći: DOBRO NAM DOŠLI!
 

           Obraćanje župnika Darka

 

HVALA

 

1.      Trojedinom Bogu, Ocu,  Isusu Kristu i Duhu Svetome

2.      Djelitelju Svete potvrde: preč. Josipu Kopreku, delegatu i kanoniku Varaždinske  Biskupije

3.      Braći svećenicima koji su bili dionici ovog svetog slavlja……………….

4.      Crkvenom pjevačkom zboru na čelu sa kantorom Nenadom

5.      Dragim vjeroučiteljima u prvom redu Valeriji koja mi je od srca pomagala na župnom vjeronauku i pripremala djecu za sakrament, u školi poticala, zatim vjeroučiteljima Ivanu, Silviju koji su im u školi svjedočili vjeru u Isusa Krista

6.      Dragim učiteljima, ravnateljima koji su im u školi usađivali znanje da jednog dana budu dobri ljudi, plemeniti u svojim zvanjima i zanimanjima

7.      Dragim firmanicima koji su primili sakrament. Živite i dalje za Crkvu. Izazov vremena je pred Vama. Nemojte ostaviti Isusa i dozvoliti da zbog Vas mora opet ići na križ. Nemojte dozvoliti da propadnete duhovno i tjelesno

8.      Dragim kumovima koji svjedoče da oni žele biti punoljetni kršćani

9.      Dragim roditeljima koji su im poklonili život, ljubav. Neka oni i dalje žive u Vašem toplom srcu, a Vi i dalje sada nakon Firme s njima živite za Boga, za Crkvu. Pozdravljam i bližnju i daljnu rodbinu, braću, sestre, djedove, bake, krsne kumove i ostale koji su im na srcu ali možda ovdje nisu spomenuti

10.  Hvala  na tako lijepo ukrašenoj crkvi, jučer za naše Jurjevo i večeras za Svetu potvrdu, Hvala dragi roditelji što ste to sami financirali i cvjećarki Aniti koja je to sprovela u djelo.

11.  Hvala lijepo i obitelji Naranđa iz Preloga, koji sa puno pažnje i srca sa kamerama i fotoaparatom u ruci bilježe ovaj sveti trenutak koji će Vam ostati zabilježen za sjećanje

12.  Hvala i Policijskoj postaji Prelog koja nas je lijepo dopratila od župnog dvora do crkve. Hvala na njihovoj uvijek spremnoj volji da na nam pomogne

13.  Hvala svima Vama od srca, možda ne i spomenutima ali itekako u našim srcima i molitvama. Molimo se svi zajedno jer Firma, Potvrda nije samo danas, nego ona traje do kraja života.

 

Hvala i Bog vas blagoslovio!

ZAHVALA (čitali Klara Zrna i Luka Oreški)

 

Prečasni gospodine Josipe;

            Na samom završetku ovog svečanog slavlja zahvaljujem Vam se u ime nas krizmanika i cijele župne zajednice što ste ispunjeni ljubavlju i snagom Duha svetoga udijelili nam sakrament kršćanske zrelosti.

Molite se s nama i cijelom župnom zajednicom  da darovi Duha Svetoga koje ste nam udijelili po Kristovom poslanju zažive u našim srcima, da mognemo zrelo i odgovorno svjedočiti i živjeti svoju vjeru, ne samo riječima već i djelima. Da postanemo pravi, odgovorni i zreli kršćani i primjer budućim naraštajima.

Zahvaljujemo se i Vama dragi naš župniče što ste nas strpljivo sa puno ljubavi i žara u srcu pripremali za ovaj veliki dan. Hvala Vam što nam pružate primjer svojim životom, svojim riječima i djelima. Nadamo se da ćete nam i dalje biti podrška i dobar primjer.

Zahvaljujemo se i svima vama svećenicima koji ste odazvali i svojom nazočnošću uveličali ovaj svečani dan.

Hvala i vama naši vjeroučitelji što ste se također trudili i imali puno strpljenja s nama kroz naše školovanje i vjerno nas vodili na put prema Kristu.

Zahvaljujemo se i našim roditeljima, kumovima i svima vama koji ste uz nas i koji ste svojim dolaskom uveličali ovaj naš dan.

Od srca hvala svima!