Prvi koncert župnog zbora

Sveta Tri Kralja

6. siječnja 2011.

povratak na stranice zbora

 

Pogledajmo fotografije koncerta u Župnoj crkvi i  posvete Župnog dvora

 

Program je vodila vjeroučiteljica u OŠ Hodošan Valerija Štampar.

Hvaljen Isus i Marija!

Dobro nam došli i sve vas lijepo pozdravljam u ime cijelog župnog zbora i u svoje osobno. Okupili smo se danas u našoj župnoj crkvi da bismo čuli naš župni zbor koji nam je ove godine po prvi puta upriličio božićni koncert. Danas kada slavimo blagdan Bogojavljenja ili Sveta Tri Kralja i mi smo se kao i sveta tri kralja došli pokloniti malome Isusu u Betlemskoj Štalici. Budući da naši pjevači najljepše slave Boga svojim glasom te su marljivo i požrtvovno vježbali te bi nam dio svojega veselja i radosti Božića rado prenijeli svojom pjesmom.

Voditelj zbora je kantor Nenad Glavak, a za orguljama je Marija - Dolores Hegeduš. Naši pjevači već nestrpljivo čekaju svoj nastup pa ih stoga pozdravimo srdačnim pljeskom.

(zbor ulazi pred Oltar).

Za početak ćemo čuti 3 pjesme koje su nastale na području naše župe a to su GLEJTE O PASTIRI,PASTIRI SE STANITE i PASTIRI GOR STANEMO te napjev KLANJAM TI SE KRALJIĆU iz Bosne.

(slijedi pjevanje tih pjesama).

U ovom djelu čuti ćemo pjesme ZDRAVO BUDI MLADI KRALJU nastalu u Međimurju zatim OJ PASTIRI ČUJTE NOVI GLAS iz Bačke i jednu od najpoznatijih božićnih pjesama u svijetu a i u nas ADESTE FIDELES ili O VJERNICI, HAJDMO na latinskom a zatim na hrvatskom jeziku.

(slijedi pjevanje tih pjesama).

I za zadnji dio večerašnjeg koncerta čuti ćemo pjesme MEHKI SNEŽEK napjev iz Francuske,  a u obradi maestra Anđelka Klobučara; BOŽIĆNU PASTORALKU Franza Lederera iz Austrije te poznatu međimursku božićnu pjesmu O, KAKVA TO SVJETLOST u obradi maestra Mirislava Martinjaka.

(slijedi pjevanje tih pjesama).

(zahvala kantora)

Na samom kraju ovog koncerta još jednom svima vama hvala što ste došli čuti naš zbor, veliko hvala našim pjevačima na čelu s našim kantorom Nenadom, orguljašicom Marijom-Dolores te župniku Darku. Sada vas pozivamo da zajedno sa našim zborom zapjevamo pjesmu Narodi nam se Kralj nebeski.