Misa u Domu za starije i nemoćne osobe

5. travnja 2011.

 

mali album fotografija (ustupila obitelj Strahija)

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak pohodio je u utorak 5. travnja Dom za starije i nemoćne osobe Strahija u Hodošanu, župa Sveti Juraj u Trnju te je tom prigodom u prostorijama doma slavio svetu misu na kojoj su bili prisutni korisnici te djelatnici doma. S biskupom je suslavio domaći župnik Darko Kelemenić koji ga je i pozdravio na početku svete mise.

Biskup je u svojim pozdravnim riječima istaknuo kako nastoji kroz korizmeno vrijeme obići starije i bolesne osobe po raznim domovima smještenima na području Varaždinske biskupije. U svojoj homiliji biskup je naglasio kako je korizmeno vrijeme važno jer u njemu želimo učvrstiti svoju vjeru, želimo sami sebi dati odgovor na pitanje: zašto ja vjerujem i kome ja vjerujem? Spomenuo je kako se u korizmi na poseban način spominjemo križnoga puta te dodao kako je cijeli život čovjeka kršćanina zapravo put za Isusom. Biti kršćanin znači ići putem Isusa Krista; na poseban način to vrijedi kada promatramo Isusov križni put, poručio je biskup Mrzljak te spomenuo kako svaki čovjek proživljava svoj vlastiti križni put: to su dnevne teškoće, bolesti, starost, nemoć. Stoga je pozvao sve korisnike doma da surađuju s Isusom tako da svatko strpljivo nosi svoj križ te ih je istovremeno potaknuo na molitvu za sve one koji im pomažu u nošenju njihovog križa. Potom je naglasio kako ljudski život ne ide u ništavilo nego da ide Onome koji je umro i uskrsnuo za nas ljude i koji svakog trenutka našeg ljudskog života želi biti s nama po svome Duhu. Pri kraju je svima poželio da im korizma bude plodonosna u smislu da učvrste svoju vjeru i radosno proslave ovogodišnji Uskrs, te se na koncu svi skupa jednog dana nađu sa Isusom živim i uskrsnulim.

Na kraju je ravnatelj doma gospodin Siniša Strahija zahvalio biskupu na dolasku, a korisnici doma biskupa i župnika obradovali su prigodnim poklonima koje su sami izradili.

tekst i fotografije: Marko Đurin