Dan Zahvalnosti

16. listopada 2011.

Tijek Misnog slavlja - Izložba fotografija (50/98)

 

               HVALA ZA PLODOVE: Arijana Strniščak

Zahvalili se kak' Bog zapovijeda!

U Župnoj crkvi sv. Jurja Mučenika održana je tradicionalna svečanost povodom Dana kruha i zahvalnosti. Puna klecala, posebno bočna lađa, gužva oko oltara, svečana atmosfera i bezbroj osmijeha dali su crkvi nezaboravan ugođaj. Svetu misu vodio je župnik Darko Kelemenić, a oko oltara natiskala su se djeca izvođači programa i ministranti. Vjernici župe od srca su se zahvalili na svemu dobrom što im je godina 2011. pružila, posebno na darovima prirode i svega što su svojim poštenim radom zaslužili.

Zbog radova na državnoj cesti ovaj puta nije bilo vanjske nadstrešnice i čašćenja pred crkvom. Tate i mame su prinijele domaći kruh koji su poslije mise blagovali za obiteljskim stolom.

Plebanušova propovijed veličala je dvije najmilije hrvatske riječi "majka" i "hvala". Poticao je roditelje na zdravi obiteljski odgoj kojeg nadopunjuje škola i društvo. Pozvao je na poštivanje nedjelje kao neradnog dana. Neke stravi moraju se činiti na radnom mjestu u bolnici, prometu, farmi - čak se i nojevi moraju hraniti - ali drugo se sve može učiniti u tjednu i ostaviti nedjelju za Svetu misu i okupljanje za svetim obiteljskim stolom.

Velečasni Darko nije propustio zahvaliti se svima; prvo svim učenicima u narodnim nošnjama i svima nazočnim, zatim svim roditeljima, učiteljima i ravnatelju OŠ Hodošan što podržavaju odličnu suradnju škole i župe, a posebno vjeroučiteljici Valeriji Štampar bez koje ne bi bilo ostvarenja organizacijski zahtjevnih recitala i molitvi. Zahvalio je i cvjećarki Mariji Vlahek na posebnom ukrašavanju crkve, misnim čitačicama Andrei Bukal Kolarić i Ivi Ivković i crkvenom zboru za čije sve brojnije  članove polako moramo rezervirati cijeli skoruš i koji je uz tradicionalne vjerske pjesme prvi puta izveo i Topićevu "Izvori i vode žive" (u obradi M. Martinjaka).

Zajedničke fotografije vjeroučenika i roditelja nakon mise svjedoče o još jednom nezaboravnom uspješnom vjerskom i društvenom događaju. 

Početak

 

 1. ZAHVALA KRUHU:  Viktor Vlahek

 2. HVALA:   Damijan Jeđud i Vita Vlahek 

 3. HVALA TI BOŽE:   Tamara Barić

 

MOLITVA VJERNIKA

1.  Ivona Smolek

2.  Valentino Mirić

3Rea Vlahek

4Katarina Hozjan

5Lorna Sabol-Torbica

6Stjepan Katančić

PRINOS DAROVA: 

           KRUH:  Č:   Viktorija Čurila  i  N:  Dino Mikac

VINO:   Č:  Viktorija Horvat  i  N: Kevin Dodlek

VODA:  Č:   Karla MikulanN: Leon Tišljarić  

ZEMLJA:  Č:  Lana Halić i N: Robert Vrhar

 PŠENICA:  Č:  Elena Kuhanec i N: Doroteja Hegeduš

SJEME:  Č:  Danijela Višnjić N: Karlo Levačić

VOĆE:  Č:   Stela Andrašec i  N:   Leonard Ivković

POVRĆE:  Č:  Roko Sabol N: Karla Lovrenčić

KRUMPIR:  Č:  Ivana Špilek N:   Filip Kolarić

     KUKURUZ:  Č:  Magdalena Novak i N: Melani Košak 

CVIJEĆE:  Č:    Nikolina Bihar N: Petar Vlahek

 

Kraj

 

Recitacije:  

 

HVALA ZA PLODOVE: Arijana Strniščak

               HVALA ZA KRUH SVAGDANJI: Lucijan Tot,  Lovro Novak,  Anja i Lea Goričanec