Hubert '2011.

3. studenoga 2011.

 

 
 

U hodošanskoj Kapeli sv. Ivana Nepomuka održana je tradicionalna Sveta misa za Hubertovo. Ovo je 13. misa koju je na inicijativu Lovačkog društva "Fazan" iz Hodošana služio osvjedočeni prijatelj lovaca vlč. Darko Kelemenić. Prisjećanje je to na za sve pokojne lovce i zajednička molitva za žive lovce koji brinu o našem prirodnom okruženju.

Lovci su velečasnom Darku ovaj puta poklonili posebni poklon: križ načinjen od lovačkih rogova. Evo što naš plebanuš kaže o tom događaju:

 

 

SVETI HUBERT-ZAŠTITNIK LOVACA

 

Jedan svetac, kojega ljudi u našim krajevima toliko ne poznaju, osim naravno lovaca, našao se i ove godine u središtu jednog malog, ali nadasve radosnog druženja župnika i prijatelja lovaca. Slavili smo jedanaest godina susreta, jedanaest misa, druženja (bez oružja), razmišljanja o radu, brizi za životinje, susreta za sjećanje. Sjećam se još našeg prvog druženja, prve Svete mise u župnoj crkvi, njihovog promatranja novog župnika, jer se tada po prvi puta slavila misa u čast svetog Huberta, prve zajedničke fotografije, bogatog lovačkog stola kod „Šuca“ i obećanja  okupljanja svake godine, prvog poziva lovca Vlade Hranjeca na početak pisanja jedne nove stranice u Spomenicu naše župe. Svaki puta mi je dirljivo čuti zvuk roga i počasni pucanj za vječni počinak lovca bilo mladog, bilo starog. Blagoslov njihove zastave, lovačkog roga.

Radosno mi je bilo promatrati prije nekoliko godina radost lovaca povodom blagoslova njihovog novog Lovačkog doma u Hodošanu, gdje se nakon Svete mise u kapeli Sv. Ivana Nepomuka u Hodošanu sada redovito okupljamo.

Ove godine doživio sam i jedno duhovno iznenađenje. Slaveći Svetu misu, te imajući na pameti da za njih blagoslivljam jedno prekrasno raspelo, nisam ni znao da je upravo taj Isus, načinjen od živih dijelova lovstva, bio poklon i njihova zahvala prema meni. Od srca im hvala na tom daru. Hvala im svaki puta na nečemu divljemu što ja mogu pospremiti u svoju škrinju.

Na našem rastanku uvijek kažemo:“Daj Bože da se vidimo i drugo leto“, do onog dana kada bude Božja volja i milost svetog Huberta da nas okuplja.

                                                                 Darko, župnik