Generacija 8. razreda školske 1986./87.

Proslava 25. godišnjice 2. lipnja 2012.

 

 

 

Tridesetoro od šezdeset učenika bivših 8.a i 8.b razreda Osnovne škole Hodošan sastalo se na proslavi 25. godina završetka osnovne škole. Susret je započeo na Svetoj misi u kapeli svetog Ivana Nepomuka u Hodošanu. Misu je vodio župnik vlč. Darko Kelemenić. On je nazočne pozvao da se sjete i Bogu preporuče svoje pokojne školske drugarice i drugove koji su prerano otišli s ovoga svijeta: Suzanu Wenzel (rođenu Barić), Tatjanu Furdi (rođenu Vlahek), Dražena Božeka, Zorana Blagusa te pokojnu razrednicu Anicu Kranjčec.

 

- Pozivam Vas na razmišljanje o našem zajedništvu. Kako je lijepo kada se braća i sestre, školski prijatelji posjećuju, prisjećaju radosti, smijeha, lijepih trenutaka. Kada želite s nekim podijeliti bilo što lijepoga ili lošega u životu najlakše se povjeriti upravo školskom kolegi.  Iskoristite tu radost kršćanske ljubavi. Prekrižite se uvijek kada vam je lijepo ili loše.Neka Vas dragi Bog prati u svakom trenutku Vašega života, neka Vam Duh sveti i palinovsko Presveto Trojstvo budu na pomoći - rekao je tijekom propovijedi vlč. Darko.

Generaciji je u crkvi na usluzi bila i zvonarica Nada Čemerika te ministranti Karlo Levačić i Valentino Mirić.

 

Susret je nastavljen u matičnoj zgradi Osnovne škole Hodošan gdje ih je primio ravnatelj Ivan Barić. Poslije uobičajenog fotografiranja održan je sat razrednika. U ime organizatora nazočnima se obratio Anđelko Bukal i upoznao ih s tijekom priprema za ovaj susret. Ravnatelj Barić generaciju je upoznao s podatkom da je u godini kada su napuštali školu u sva tri odjela OŠ Hodošan (Hodošan, Palinovec, Sveti Juraj u Trnju) te završne godine bilo 422 učenika, a danas 213. Stalni pad od 10 učenika godišnje zaustavljen  je pred 4 godine. Sada je upisano 29 učenika, a iz škole izlazi 23 učenika pa je "ovo dobra godina i za Školu i za kraj u kojem živimo".

Nazočnima su se potom obratile razrednice i razrednici: Elizabeta Matijaško (4.p), Stjepan Kolac (8.a) i Katarina Kolarić (8.b). Pričali su o svom životnom putu, a osim pohvala za izvrstan izgled dama i gospode savjetovali su mlađe od sebe kako da žive bez stresa i zaključili kako svi nazočni mogu biti ponosni na sebe. To je naglašeno i u završnom govoru ravnatelja:

- Posebno želim iskreno reći da ste jedna od zaista uspješnih generacija - Vas 30 nazočnih imate čak 58 djece i svi radite što je danas rijetkost. Zbog Vašeg naslijeđa posebno su sretni učitelji jer imaju dovoljno posla! Vidimo se za 5, 10 i više godina!- zaključio je ravnatelj Barić.

 

Druženje se potom preselilo u Restoran "Lovac" u Prelogu. Sretno generacijo!

 

Preneseno sa stranica OŠ Hodošan