Zaziv Duha Svetoga

- zajedničko Misno slavlje svih vjernika, učitelja  i vjeroučenika župe Sveti Juraj u Trnju - 9. rujna 2012.

 

 

Malu priču o vjeroučiteljima i povijesti vjeronauk u našoj župi pogledajte ovdje

 

Izložbu fotografija sa Svete mise u Župnoj crkvi sv. Jurja Mučenika pogledajte ovdje

(sve fotografije: Iva Ivković)

 

U prvom tjednu nove školske godine u Hodošanu i Svetom Jurju održavaju se Svete mise sa Zazivom Duha Svetoga na kojima se izgovaraju nakane, slavi i moli za što sretnije školovanje naših vjeroučenika.

-          Kad nekoga upoznajete zagledajte se u njegovu nutrinu, a ne samo vanjštinu. Ako je srce dobro, onda je i duša dobra! A time u našim očima čovjek dobiva i veći značaj – rekao je tijekom propovijedi voditelj misnog slavlja, vlč. Darko Kelemenić i među ostalim još rekao:

-          Mi nismo nikada sami. Kada nas svi ostave, kada nas nitko ne voli mi još imamo Isusa, Mariju i Duha Svetoga. A Duh Sveti je onaj koji nam uvijek voli i želi pomoći. Dragi učenici, dolazite u crkvu nedjeljom. Uzmite roditelje za ruku i dovedite ih barem na župnu misu. Dođite sada kada je sve u redu. Jer kad dođe nevolja tada svi zovemo: “Bože pomozi!“

 

 

-          Djeco, nemojte učiti samo za ocjenu. Prihvatite uspone i padove, peticu i jedinicu, služite se svojim jezikom, čitajte knjige i razgovarajte s roditeljima. Knjigu uzmite posebno kada vam je teško – rekao je u propovijedi vlč. Darko i na kraju se našalio:

-          Kada dobijete dvojku, trojku, četvorku i peticu kažite to roditeljima i svi se zahvalite Bogu za to. A kada primite jedinicu zovite mene da ja s vama molim za bolji uspjeh!

 

Tijekom Svete mise čitale su srednjoškolka Sara Sabol i majka učenika Andreja Bukal Kolarić, a dolje su navedene sve učenice i učenici koji su sudjelovali u molitvama vjernika, recitacijama i posveti školskih torbi. Djecu za Svetu Misu pripremila Valerija Štampar, vjeroučiteljica u OŠ Hodošan, PŠ Palinovec i PŠ Sveti Juraj u Trnju.


Molitva vjernika

Hodošan:

Elena Varga

Denis Vlahek

Isabell Erin Sabol

Juraj Srpak

Nikolina Jurčec

Nina Dominić

Nikolina Zrna

Martina Kuhanec

 

Recitacije:

Opet na početku:  Marta Blagus

Molitva za sretan početak:  TamaraBarić

 

Blagoslov torbe

Vita i Rea Vlahek

Sveti Juraj u Trnju:

Ema Višnjić

Stela Andrašec

Katarina Jančec

Matija Borović

Petra Tomašek

Ana Sinković

Dajana Sabol

Lara Čemerika

 

Recitacije:

Opet na početku:  Ana Jančec

Molitva za sretan početak:  Viktorija Horvat

 

Blagoslov torbe

Viktorija Čurila