Dan svetoga Huberta u Hodošanu

 

 

Volimo i cijenimo prirodu

 

 

-nekoliko fotografija -

 

 

 

Po četrnaesti puta okupili su se članovi Lovačkog društva "Fazan" na Svetoj misi povodom proslave dana svoga zaštitnika sv. Huberta.

Prva Sveta misa u povijesti Društva održana je u Svetom Jurju u Trnju na Hubertovo 1999. godine, par mjeseci nakon dolaska novog župnika Darka Kelemenića.

Misi su bili nazočni i neki predstavnici vijeća mjesnih odbora, te ravnatelj OŠ Hodošan.

Župnik je u propovijedi govorio o preminulim lovcima kojih su se svi sjetili i na protekli Dušni dan. Prisjeća se tada i na značajne ljude, poglavito poznate vjernike.Među njima je i sveti Hubert  koji je nosio uniformu lovca. A svako zvanje u unoformi nosi i svoje odgovornosti. Nosi je i svećenik i lovci.

 

Mnogi ne cijene lovačko zanimanje, a oni ustrajno loiječe bolesne životinje, hrane ih zimi. Zastava je simbol služenja Bogu i ljudima pa preko nje, uniforme i ljubavi prema životnjama šire svoju ljubav i prema ljudima i dragomu Bogu - istakao je župnik Darko.

 

Župnik brine o posebnoj vrsti životinja - nojevima. Kad je umoran izađe u dvorište Župnog dvora i porazgovara s njima. Malo ga i fčuknejo, ali svakako zabave i usreće.

Nakon Svete mise koju je ministrirao zvonar Vladimir Čemerika druženje je nastavljeno u prostorima Lovačkog doma.