Posveta novog pila Svete obitelji u Čehovcu

3. studenoga 2012.

 

Dana 3. studenoga 2012. godine na svečani način blagoslovio se novi pil (poklonac) Svete Obitelji u Čehovcu čiji su temelji postavljeni su 14. rujna 2012. godine.. Uz mnoštvo mještana i župljana Čehovca, uz nazočnost gradskih i mjesnih vlasti, svečanu misu u 15,00 sati predvodio je preč. Antun Hoblaj, dekan našeg dekanata.  

Uz pobožne pjesme našeg Crkvenog zbora, ozbiljnosti vatrogasnog stroja, usrdne molitve sviju nas zahvalilo se za to novo ljudsko djelo koje će resiti centar mjesta Čehovca. Idealno vrijeme za početak studenoga kao da je bilo naklonjeno svima nama. Također, raspoloživost domaćih kuhara i kuharica nakon Mise, samo je bilo dio tog velikog slavlja.            

Bogu hvala za ovo djelo, za sve mještane Čehovca i naše Župe, za gradske i mjesne vlasti, donatore veće i manje, izvođače radova, baki Jeli i obitelji, susjedama na budućoj pomoći u uređenju i svima nama koji ćemo molitvama pratiti ovo ljudsko djelo.

Spominjemo  imena onih koji su najzaslužniji za ostvarenje ovog projekta:

Predsjenik Vijeća MO Čehovec Marko Jeđud, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Preloga Željko Poredoš, Valent Blažeka, Dragutin Švenda, obitelj Ivana Strahije te žitelji Čehovca, donatori i Grad Prelog.