Dan kruha i zahvalnosti u našoj župi 2013.

 

 

Izložbu fotografija sa Svete mise povodom Dana kruha u Župnoj crkvi sv. Jurja Mučenika

 pogledajte ovdje

 

A ovdje pogledajte fotografije

naše djece

 

(sve fotografije: Iva Ivković)

 

 

 

Kao posebni dar župnik je cijeli ovogodišnji urod voćnjaka poklonio župljanima

 

Kruh mora ujediniti cijelu obitelj

U našoj župi tradicionalno se obilježava Dan kruha i zahvalnosti. Svetu misu u Župnoj crkvi sv. Jurja Mučenika služio je župnik vlč. Darko Kelemenić. U svoj se propovijedi nadovezao na Lukino evanđelje i priču Deset gubavaca:

- Koje su najljepše hrvatske riječi? Majka i Hvala. Djeca kad nešto primaju uvijek kažu hvala. No, često će odrasli doživjeti da im netko ne kaže hvala. Svaki dan znamo na nešto mrmljati; gunđamo na kušu, na sunce, na zimu, na vrućinu, na malo penez... A za sve to trebamo hvala reći našem Bogu. Ovdje na Misi hvala kažemo u ime 7 sela naše velike župe, ali danas smo pred Bogom mali i ponizni.

Stariji se sjećaju, a mladima ova priča može biti pouka. Nekad smo svi u kući čekali da naša baka (stara mama, majčica, majkica...) ispeče kruh. Još vrući ispečen kruh svi smo zajedno lomili i jeli. Pozivam vas na zajedništvo pri današnjem blagovanju. Okupite se oko kruha, zajedničkog obiteljskog dara.

U predstavljanju plodova zemlje sudjelovali su vjeroučenici svih naselja i škola naše župe koje je pripremila vjeroučiteljica Valerija Štampar. Za neslja Čehovec i Turčišće pomogla joj je vjeroučiteljica Martina Kivač. Roditelji su vjeroučenike lijepo obukli u narodne nošnje i pripremili im darove za blagoslov.

Uobičajeno lijepo zvučao je crkveni zbor, a dvjestotinjak fotografija snimila je Iva Ivković.

Na kraju Svete mise župnik je zahvalio svima koji su pridonijeli uspješnom druženju i najavio današnji posjet učenika OŠ Hodošan koji će prilkupljati sredstva za akciju Crvenoga križa "Solidarnost na djelu".

Kao posebni dar cijeli ovogodišnji urod voćnjaka poklonio je župljanima!  Tko želi, ovog tjedna može doći na branje jabuka za svoju obitelj.

 

I ne zaboravimo: u srijedu, 16. listopada je Svjetski dan hrane pa ga svaki od nas može obilježiti pravilnim odosom prema hrani - ili je smanjiti i spriječiti brojne bolesti ili promisliti što je zaista našem tijelu potrebno. Naravno, uz blagoslov Božji!

 

ZEMLJICA FOLA

 

 

 

Ellena Drk

 

Anja Čanadi

 

Andrija Borović

 

Lana Udovičić

 

Patrik Zrna

 

Korina Čavlek

 

DA SAM JA KRUH LJUBAVI

 

 

 

Leonard  Kovač

 

MOLITVA VJERNIKA:

 

 

 

Gabrijel Drk

 

Timo Vlahek

 

Karlo Kovačić

 

Josip Kolonić

 

Jelena Tot

 

Anja Goričanec

 

PRINOS DAROVA:

 

 

 

KRUH

Nino Blagus – Nadja Vuk

VINO

William Pankas – Sara Jesenović

VODA

Lea  Jurčec  –  Luka Pozderec

ZEMLJA

Elena Kuhanec - Arijana Strnišćak

PŠENICA

Lucijan Tot - Lea Goričanec

KUKURUZ

Rea Sabol – Matija Mesarić

VOĆE

Noa Panić – Nika Bermanec

POVRĆE

Lana Faić – Dino Kontrec

CVIJEĆE

Tena Hanić – Dominik Čanadi

HVALA TI BOŽE

 

 

 

Jan Strahija

 

HVALA ZA KRUH SVAGDAŠNJI

 

Melani Cirkvenčić

 

 

 

Deset gubavaca

             Dok je tako putovao u Jeruzalem, prolazio je između Samarije i Galileje. Kad je ulazio u neko selo, eto mu u susret deset gubavaca. Zaustave se podaleko i zavape: "Isuse, Učitelju, smiluj nam se!" Kad ih Isus ugleda, reče im: "Idite, pokažite se svećenicima!" I dok su išli, očistiše se. Jedan od njih vidjevši da je ozdravio, vrati se slaveći Boga u sav glas. Baci se ničice k Isusovim nogama zahvaljujući mu. A to bijaše neki Samarijanac. Nato Isus primijeti: "Zar se ne očistiše desetorica? A gdje su ona devetorica? Ne nađe li se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca?" A njemu reče: "Ustani! Idi! Tvoja te vjera spasila!"