Dan svetoga Huberta u Hodošanu (3. listopada 2013.)

 

 

 

 

 

 

   

Čovječe, prvo pogledaj sebe

Prva Sveta misa u povijesti Društva održana je u Svetom Jurju u Trnju na Hubertovo 1999. godine, par mjeseci nakon dolaska novog župnika Darka Kelemenića. I, jubuilarno, po petnaesti puta, skupili se lovci Lovačkog društva "Fazan" na Svetoj misi povodom proslave dana svoga zaštitnika sv. Huberta.

Lovce su predvodili predsjednik Miro Vlašić i lovnik Josip Dodlek,  a misi su bili nazočni i dugogodišnji lovac, načelnik općine Donji Kraljevec  Miljenko Horvat i prijatelj Društva ravnatelj OŠ Hodošan Ivan Barić.

Misu su ministrirali brojni dječaci iz cijele župe, slavlje je pratio župni zbor pod ravnanjem Nenada Glavaka, a evanđelja su čitali lovac Miroslav Ružić i čitačice Betina Zadrevc i Marta Sabol.

Župnik je na početku mise pozdravio lovce i prisjetio se onih kojih više nema u Društvu. U evanđelju je govorio o susretu Isusa i i naroda u Jerihonu te o jednoj legendi o svetom Hubertu kada se kamen pretvorio u kruh.

- Osudimo uvijek nekoga tko se u kasnijim godinama prisjeti svoje vjere i počne polaziti mise. Čovječe, prvo pogledaj sebe, sebe savjetuj kako ćeš pomoći drugima. Moramo imati smisla pomoći nekome - zaključio je župnik Kelemenić.

Nakon župne Svete mise  druženje je nastavljeno u prostorima Lovačkog doma. Prema podacima predsjednika Vlašića Društvo danas broji 35 aktivnih članova.