Natjecanje vjeronaučne ekipe 2014. godine

 

 

 

Imamo treći puta za redom županijske prvakinje iz vjeronauka! Sve čestitke vjeroučiteljici Valeriji Štampar i učenicama. Odlična ekipa je: Glorija Srpak (8. razred), Korina Srpak (7.), Doroteja Srpak (7.) i Nina Dominić (8.)

Međužupanijsko natjecanje 19. veljače u Varaždinu donijelo je ponovo 1. mjesto.

 

 

U Varaždinu je 19. veljače 2014. održana međužupanijska/biskupijska razina natjecanja iz vjeronauka - Vjeronaučna olimpijada 2014.Sudjelovalo je jedanaest ekipa iz Međimurske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije.

Međužupanijsko/biskupijsko natjecanje Vjeronaučna olimpijada s temom „Katolička Crkva i znanost - doprinos i odnosi“, je za učenike osnovnih škola s područja Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije održano u srijedu, 19. veljače 2014. godine u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije u Varaždinu. Najbolje rezultate ostvarili su osnovnoškolci iz OŠ Hodošan i tako se plasirali na državnu razinu natjecanja, koja će se održati u Šibeniku od 2. do 4. travnja 2014. godine.

Sukladno bodovnom pragu na međužupanijsko/biskupijsko natjecanje iz vjeronauka plasirale su se ekipe ovih škola: OŠ Hodošan, OŠ Metel Ožegović Radovan, OŠ Trnovec, OŠ Novi Marof, OŠ „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija, OŠ Mihovil Pavlek Miškina, Đelekovec, OŠ "Braće Radić" Koprivnica, OŠ Franjo sert Bednja – PŠ Josipa Jedvaja Vrbno, VI. OŠ Varaždin, OŠ Podturen i OŠ Svibovec.

Susret je započeo pozdravnim riječima vjeroučiteljice Anite Bakovljanec, predsjednice prosudbenog povjerenstva, a molitvu za Božju pomoć u realizaciji natjecanja predvodila je vjeroučiteljica Ivana Kolarić. Nakon molitve vjeroučiteljica Anita ekipama je predstavila članove povjerenstva te otvorila natjecanje. Učenike je upoznala s tijekom natjecanja i svih događanja tog prijepodneva. Dok su učenici očekivali privremene rezultate vjeroučitelji su se s njima igrali razne društvene igre. U vremenu predviđenom za žalbe nije bilo prigovora.

Pet najboljih ekipa nakon prva dva dijela natjecanja, pismenog testa i tombole (OŠ Hodošan, OŠ Trnovec, OŠ Metel Ožegović Radovan, OŠ Franjo sert Bednja – PŠ Josipa Jedvaja Vrbno i OŠ Novi Marof) pristupilo je usmenom dijelu natjecanja - tzv milijunaku. Budući da su ukupno osvojili najviše bodova, na državnoj razini natjecanja Varaždinsku će biskupiju predstavljati vjeroučenici OŠ Hodošan (Korina Srpak 7.b raz.,Doroteja Srpak 7.b raz., Nina Dominić 8. raz., Glorija Srpak 8. raz.) pod vodstvom mentorice vjeroučiteljice Valerije Štampar s ukupno osvojena 92,25 boda. Završnom dijelu natjecanja prisustvovao je vlč. Damjan Koren, predstojnik Katehetskog ureda te zahvalio svima na predanom radu i pripremanju za natjecanje.

Svim članovima ekipa uručena su priznanja za sudjelovanje na natjecanju, a deset najboljih ekipa (5 OŠ i 5 SŠ) bit će nagrađeno već tradicionalnim zajedničkim izletom.
Svim natjecateljima i mentorima, a posebno pobjednicima, članovima ekipe OŠ Hodošan, koji će našu biskupiju predstavljati na državnoj razini natjecanja čestitamo na postignutim rezultatima!

Tekst: V. Cesar / Katehetski ured Varaždinske biskupije

Snimka: Damjan Koren