Zlatna misa prečasnog Blaža Horvata

 10. kolovoza 2014.

Tekst i dobra volja: Martina Kivač, vjeroučiteljica

Buket cvijeća fotografije Svete mise pripremila je Josipa Strnišćak.

 

Galeriju priredio Ivan

U nedjelju, 10. kolovoza 2014. godine, naša je Župa bila dio zlatomisničkog jubileja prečasnog Blaža Horvata – našeg dugogodišnjeg župnika. Iako je od odlaska prečasnog Blaža iz naše župe prošlo više od petnaest godina, na Svetoj misi vidljivo je bilo da su sjećanja još živa.

U koncelebraciji s domaćim sinom prečasnim Mijom Horvatom, prečasni Blaž prisjetio se vremena svog župnikovanja u Svetom Jurju u Trnju. U propovijed je utkao i svoj svećenički put, te se posebno osvrnuo na 16 godina provedenih u našoj župi. Bilo je tu anegdota koje su izmamile osmijehe na lica, ali i onih koje su zasuzile oči vjernika.

Prečasni Blaž se osvrnuo i na župni zbor  jednom anegdotom iz Zagreba prilikom gostovanja zbora u katedrali, te na taj način zahvalio zboru koji je uveličao samu svetu misu.

Na kraju svete mise vjeroučiteljica Martina Kivač je uz riječi zahvale pozdravila i zahvalila prečasnom Blažu na svemu što je učinio za život i rast naše Župe. Tom prilikom predala mu je sliku naše župne crkve i kapela iz svih sedam sela naše župe sa prigodnim riječima zahvale na njoj.

 

Dragi naš zlatomisniče, prečasni Blaž,

pozdravljam Vas u ime župnika i cijele župne zajednice i ovim skromnim darom želimo Vam reći jedno veliko HVALA!

Hvala Vam na svemu što učinili za nas, za život i rast naše župe.

Radosni smo što smo dio Vašeg zlatomisničkog jubileja i što smo bili postaja na putu vašeg svećeničkog života. Mnoge od nas ste krštenjem uveli u život Crkve, mnoge ste vjenčali, mnoge naše drage ispratili na vječni počinak. Želimo Vam zahvaliti na svim riječima utjehe i ohrabrenja koje ste nam upućivali kroz šesnaest godina službe u našoj župi. Zahvaljujući Vama i vašem trudu i zalaganju naša se župa razvijala – okupljali ste mlade, posjećivali starije, koji Vas se rado sjećaju po blagom osmjehu i toploj riječi koju ste uvijek imali za njih, brinuli ste za župni zbor i zajedništvo svih župljana. Istovremeno posvetili se i obnovi župne crkve i župnog dvora.

Izrazito nam je drago da imamo priliku s vama slaviti Svetu misu, čuti Vas, prisjetiti se dana kada ste bili svakodnevno među nama. Drago nam je kad Vas sretnemo vidjeti da nas se sjećate, pitate za župu i župljane. Bez obzira što je od Vašeg odlaska prošlo poprilično godina, lijepo je vidjeti da nas se poimence sjećate.

Želimo Vam da Vas i dalje prati Božji blagoslov i daj Vam Bog puno zdravlja i snage da i dalje služite Bogu i ljudima. Naše molitve Vas prate, a mi Vas pozivamo da nam dođete ponovno!