Zlatna misa prečasnog Ljudevita Jeđuda

 17. kolovoza 2014.

 

Tekst i dobra volja: Martina Kivač, vjeroučiteljica

Fotografije Svete mise pripremila je Josipa Strnišćak.

Ovogodišnje Čehovsko proščenje (17. kolovoza 2014.) odisalo je posebnom svečanošću. Naime, naš domaći sin, o. Ljudevit Josip Jeđud ove godine slavi 50. godina svećeništva, te je u svoj zlatomisnički jubilej utkao i svoj rodni Čehovec. Predvodeći svečanu Svetu misu u koncelebraciji s prečasnim Antunom Hoblajem, župnikom župe Prelog i dekanom Donjomeđimurskog dekanata i domaćim župnikom Darkom Kelemenićem, proslavio je svoju Zlatnu misu i u Čehovcu.
Na početku svete mise prečasni Hoblaj pročitao je tekst čestitke kardinala i nadbiskupa Jospia Bozanića slavljeniku za njegov zlatomisnički jubilej. Pater Ljudevit se u propovijedi osvrnuo na svoj životni i svećenički put, prisjetivši se svih ljudi koji su ga pratili, posebice svojih roditelja. Uz to osvrnuo se i na važnost obitelji u današnjem društvu, upozorio na važnost molitve, te se osvrnuo i na sveca zaštitnika Čehovca – svetog Roka.
Pri kraju svete mise u ime župne zajednice i vjernika iz Čehovca našeg zlatomisnika pozdravila je vjeroučiteljica Martina Kivač, te mu predala prigodan poklon – sliku s župnom crkvom i svim kapelama naše župe, da uvijek prisjeća patera Ljudevita na kraj iz kojeg potječe. Nakon nje patera je pozdravio i župnik Kelemenić uz riječi čestitki. Uz njih čestitali su mu i gradončelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek i zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan.Riječi pozdrava:
Dragi naš zlatomisniče, patre Ljudevite Josipe,
meni je pripala čast pozdraviti Vas u ime naše župne zajednice i posebno me raduje što Vas pozdravljam u ime svih vjernika iz Vašeg i našeg Čehovca.
Ponosni smo što možemo s Vama podijeliti radost vašeg zlatomisničkog jubileja.
Prije 50 godina Vašom mladom misom naša je župa postala bogatija za još jednog svećenika. Stupivši u dominikanski red posvetili ste život Bogu, Crkvi, a posebice Majci Božjoj kao vjerni promicatelj krunice.
Drago nam je svaki puta kad se vratite u svoj rodni kraj, posebice za naše proščenje vidjeti Vas, čuti Vaše propovijedi u kojima možemo razabrati Vaš životni put, ali i put našeg zaštitnika svetog Roka. Ponosni smo na Vas jer ste naš jedini svećenik, redovnik iz Čehovca i daj Bože da ubrzo netko krene Vašim stopama.
Ovaj skromni dar neka Vam je trajna uspomena na nas, našu župu, posebice na naš Čovec.
Kao što smo i mi u Vašim molitvama, tako i naše molitve prate Vas.
I na kraju neka Vam dragi Bog uz zagovor Majke Marije podari obilje zdravlja i snage da i dalje mognete služiti Bogu i ljudima.