20. godina misništva našeg župnika vlč. Darka Kelemenića

25. lipnja 2015. godine

 

Prošlo je 20 godina od kad je naš župnika obećao vjernost Isusu Kristu, primio sakrament svetog reda i postao svećenik.

Vlč. Darko Kelemenić u našoj je župi od 1999. godine u koju je stigao sa službe župnog vikara u Lepoglavi.

Na Dan državnosti, 25. lipnja, cijela generacija svećenika zaređenih prije 20 godina okupila se u Mariji Bistrici te je prikazala Zahvalnu svetu misu u bazilici Majke Božje Bistričke. Naime, domaći župnik preč. Zlatko Koren je generacija našeg župnika.

Nakon toga vlč. Darko je o ime zahvale svojim župljanima organizirao Zahvalnu misu u svojoj rodnoj Župi Peteranec. U nedjelju, 12. srpnja, u župnikov rodni Petrijanec (blizu Varaždina) uputili su se župnikovi najbliži suradnici iz naše župe – članovi Ekonomskog vijeća, članovi Pastoralnog vijeća, članovi Župnog zbora i zvonari i zvonarice iz svih kapela u župi. Bilo je to način da župnik zahvali dragom Bogu na svemu što mu je Krist stavio na put svećeništva. Mi, vjernici iz Župe Sveti Juraj u Trnju, na taj smo način pokazali da cijenimo i poštujemo svog župnika. Sveta misa je bila koncelebrirana, u koncelebraciji s domaćim župnikom vlč. Ivanom Sakačem.

Nakon Svete mise gosti su ostali u druženju s župnikom i cijelom njegovom obitelji u župnikovoj rodnoj kući. U ime Župe skromni poklon predao je Zvonko Zrna – član Ekonomskog vijeća.

Pogledajte opširnu foto-galeriju!

 

Tekst i snimke Martina Kivač, obrada za internet Ivan BarićTM