Otvorenje Pastoralnog centra

12. prosinca 2015. godine

 

 

 

Pismom i slikom zabilježila Martina Kivač, obrada za internet Ivan BarićTM


 

 

 

 


 

Dvoranu Pastoralnog centra Župa je dobila na korištenje od Mjesnog odbora Svetog Jurja u Trnju na razdoblje od četiri godine uz mogućnost produženja. Prostor će koristiti za uvježbavanje Crkvenog zbora, Župni Caritas, župni vjeronauk, okupljanje mladih, molitvene grupe i slična pastoralna i društvena događanja.
Svetu Misu je u župnoj crkvi vodio dekan Donjomeđimurskog dekanata, župnik Župe Prelog preč. Antun Hoblaj uz koncelebraciju domaćeg župnika vlč. Darka Kelemenića. Nakon Mise u kratkom prigodnom programu otvorenja Centra sudjelovao je Župni zbor pod ravnanjem Nenada Glavaka te Pjevački zbor mladih.
Župnik je slikovito opisao što za Župu znači ovaj Centar riječima: "Zato dragi moji župljani sretan sam kao vaš župnik da je došao ovaj današnji dan, dan svečanog blagoslova. Budimo zajedno, veselimo se zajedno, tješimo jedni druge i volimo se. Kad Vas netko pita za što će služiti ovaj Pastoralni centar vi kratko odgovorite: „Čut će se pjesma, okrenuti će se dječak i djevojčica, nasmijat mladić i djevojka, zaplakat siromah od sreće, muž i žena lijepo se gledati, starac i starica svoje dane brojati. A gdje? Ovdje!"
Zahvale upućuju Mjesnom odboru Svetog Jurja u Trnju na čelu s Božidarom Fajićem i Općini Donji Kraljevec na čelu s načelnikom Miljenkom Horvatom.