Susret ministranata

21. svibnja 2016. godine

FOTOGRAFIJE: M. Kivač                             Napisala: Natalija Kivač za web obradio Ivan BarićTM

 

Gle ove, kak su dobri!

U subotu 21. svibnja u župi Sveti Juraj u Trnju u organizaciji Ureda za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije koji vodi vlč. Siniša Dudašek i dekanatskog povjerenika za ministrante, a našeg župnika vlč. Darka Kelemenića, održao se susret 60-ak ministranata Donjomeđimurskog dekanata.

Susret je započeo u 9 sati u župnoj crkvi Službom riječi koju je predvodio vlč. Siniša i, kako je tema susreta bila Svećenik – osobno poticajno posvjedočio svoj duhovni poziv i odaziv potičući mlade da se i oni odvažno odazovu prepoznaju li Isusov poziv.

Potom je susret nastavljen u hladovini župnoga dvorišta, u kojem ih je dočekala okrjepa koju su u maniri gostoljubivih domaćina pripremili članovi Pastoralnog vijeća i župni suradnici-roditelji Radojka, Zdravko, Željko, Betina i Helmut.

Podijeljeni u 4 skupine okrijepljeni ministranti su uz vodstvo domaćih vjeroučiteljica Ivane, Marinele, Valerije i Natalije, pod budnim fotografskim okom Martine i kantora Nenada (u pričuvi je bio i Predrag),  u nekom trenutku i s poticajnim mislima vlč. Pavla Markača izrađivali plakate na temu Svećenik koje su po završetku rada u skupinama predstavili jedni drugima.

Nakon ručka druženje je nastavljeno sportskim nadmetanjima u nogometu i graničaru gdje je bilo neizvjesno do samog kraja. I nije se moglo razaznati tko je pobijedio, a tko bio pobijeđen jer su zadihani i slavljenički raspoloženi bili svi. U jednom trenutku pobjednikom se činila zaigrana Bela, župnikov lesi, koja je vješto „otimala“ svaku loptu na koju je naišla. Gle ove, kak' su dobri – zaokruživši pogledom dvorište viđeno je u jednu rečenicu sažeo preč. Antun Hoblaj.

Susret je završio vlč. Siniša podjelom zahvalnica župama sudionicama i časopisa „Susret“, uz zahvalu domaćinu, vlč. Darku i njegovim suradnicima u organizaciji i provedbi, ministrantima i njihovim pridošlim svećenicima, i zajedničkom fotografijom svih nazočnih.

Bila je to jedna radosna, vesela, kreativna, blagoslovljena, i vjerujem, plodna subota u našoj župi!