Osnovna škola Hodošan

13. susret učenika, roditelja, djelatnika i prijatelja Osnovne škole Hodošan

 "Pisanica"

Cvjetnica, 25. ožujka 2018. godine

Galerija fotografija

Osnovna škola Hodošan je trinaesti puta za redom organizirala Susret učenika, roditelja, djelatnika i prijatelja Škole pod nazivom Pisanica.  U holu Matične škole Hodošan okupilo je više stotina vjernika Župe Sveti Juraj u Trnju i susjednih župa.

Svetu misu vodio je župnik Župe Sveti Juraj u Trnju vlč Darko Kelemenić. Puni doživljaj Cvjetnice dali su članovi Crkvenog zbora pod ravnanjem Nenada Glavaka. Liturgijske tekstove i zahvale čitali su predsjednica Školskog odbora učiteljica  Ljiljana Zelenić  i učiteljica Liljana Kralj. Psalam je čitala vjeroučiteljica Valerija Štampar. Grupa učenica čitačica također je sudjelovala u programu mise.

          - Nemojte dozvoliti da vam Uskrs i sve oko njega postane samo forma. Ispunite se iznutra darom uskrsloga Isusa. Na župnoj ispovijedi odazvalo se više od 1000 vjernika pa pozivam i ostale da čista srca dočekaju Uskrs - rekao je na kraju mise župnik Kelemenić.

Potom je u športskoj dvorani otvoren je u ovom kraju poznat izložbeno-donacijski sajam uskrsnih pisanica, čestitki, kolača i vrijednih predmeta. 

Ravnatelj Osnovne škole Hodošan Ivan Barić povrdio je uspjeh Godišnjeg susreta Pisanica:

          - Razmjenom uskrsnih poklona za OŠ Hodošan je ostvaren iznos od rekordnih 14.641,50 kuna.  Školi su se pridružili stalni prijatelji iz Područnog odjela Dječjeg vrtića "Ftiček" Hodošan. Na njihovom mjestu donirano je dodatnih  660,00 kuna koje će uložiti za nabavu tehnike ili igračaka. Iako spadamo u društvo najopremljenijih osnovnih škola u Međimurju, dobro nam je došla i nova interaktivna ploča za 1.h razred i za čiju nabavu smo dobili dodatnu donaciju od 3.500 kuna. Donator za sada želi biti anoniman. U zamjenu za ono što su vrijedne ruke učenika, učitelja  i roditelja izradile, sva donirana sredstva utrošit će se za nastavak nabave radova i opreme školske kuhinje. Zahvaljujem se župniku Darku i crkvenom zboru na prekrasnoj misi, članovima DVD-a Hodošan i Palinovec na čuvanju objekta te roditeljima i donatorima na podršci projektu. Zahvaljujem kolegama učiteljima na pripremama i tehničkom osoblju na uređenju prostora. Kako i uvijek najveći teret priprema snosio je domar Tomislav Sabol kome posebno zahvaljujem.

 

... Pisanica ide dalje....