Četrnaesta Pisanica u OŠ Hodošan

14. travnja 2019.

Galerija fotografija - fotograf Tomislav Sabol

 

Osnovna škola Hodošan četrnaesti puta za redom organizirala je Susret učenika, roditelja, djelatnika i prijatelja Škole pod nazivom Pisanica. U holu Matične škole Hodošan okupilo je više stotina vjernika Župe Sveti Juraj u Trnju i susjednih župa.

Svetu misu vodio je župnik Župe Sveti Juraj u Trnju vlč Darko Kelemenić. Svoj doprinos dali su članovi Crkvenog zbora pod ravnanjem Nenada Glavaka. Liturgijske tekstove i zahvale čitali su predsjednica Školskog odbora učiteljica Ljiljana Zelenić i učiteljica Katarina Barić. Psalam je čitala vjeroučiteljica Valerija Štampar. Grupa učenica čitačica također je sudjelovala u programu mise čitanjem nakana: Nika Bunc, Nina Kolarić, Ema Jesenović, Sara Serc, Doroteja Šantavec, Stela Krznar, Katija Barić, Nikolina Kramar, Nera Košak, Sofija Pandur, Dea Vidović, Nela Baranilović, Leona Vidović, Lorena Šupljika, Laura Tišljarić i Lana Naranđa.

Potom je u športskoj dvorani otvoren je u ovom kraju poznat izložbeno-donacijski sajam uskrsnih pisanica, čestitki, kolača i vrijednih predmeta.

Ravnatelj Osnovne škole Hodošan Ivan Barić, posebno ponosan na roditelje, djelatnike i učenike Škole, izrekao je svoj sud povodom Godišnjeg susreta Pisanica:

- Razmjenom uskrsnih poklona za OŠ Hodošan je ostvaren iznos od 12.749,00 kuna. Školi su se pridružili stalni prijatelji iz Područnog odjela Dječjeg vrtića "Ftiček" Hodošan koji su za igračke i opremu primili donaciju od 840 kuna.