Covid-19

 

 

 

 

 

 

PORUKA NADE ZA FIRMANIKE I PRVOPRIČESNIKE

Promatrajući zabrinuta lica naše drage dječice prigodom župnog vjeronauka, čuo sam njihovo pitanje, te neizravno preko njih i roditelja, hoće li biti Firme, Prve Pričesti na datume koje smo se dogovorili. Doživio sam u tom trenutku neopisivu blizinu i povjerenje svoje drage dječice, doživio sam, kao da su svojega vlastitog oca upitali, pogotovo u brizi života: Velečasni sto će sada biti? Duhovni Oče što će sada biti? Nemam iskustva kako na to odgovoriti kao naravni otac, ali kao duhovni otac, kako sada iznevjeriti dijete koje od tebe traži podršku, očinsku brigu, nadu i sigurnost, dijete koje možda još ne shvaća ozbiljnost sadašnjeg vremena i stanja.


Zato dragi moji Firmanici, dragi Prvopričesnici, dragi Roditelji, gledano ljudski, možda Vam ne mogu dati odgovora, da li će to biti na te datume, kako dugo će sve to trajati, jer smo samo ljudi, samo Bog zna, ali imajmo vjeru, nadu, da nakon ovog Križnog puta, nakon ove bolesti koja je u našoj Domovini i po cijelome svijetu, doći će već dan naše radosti i slavljenja Sakramenata. Bude već i više datuma, bude vremena, bude radosti. Daj nam Bog samo života, zdravlja, mira i blagoslova.


Bog nas neće nikada napustiti. Molite se zato zajedno sa svojim roditeljima, slušajte ih, pomozite im, budite im dobri, kao što ste bili i na našim susretima župnoga vjeronauka. Roditelji, djeca su Vaše najveće blago koje imate. Čuvajte ih. Molite sa njima. Vaša cijela Obitelj neka bude Crkva u malom u kojoj živi Isus. I na kraju imam samo jednu malu molbicu, uz Vašu redovnu molitvu. Dragi Firmanici i Prvopričesnici neka Vam ne prođe dan a da ne kažete svojim roditeljima: Tata Volim Te, Mama Volim Te, a Vi roditelji: Sine, Kćeri Volim Te. To je sveto zajedništvo, zajedništvo cijele Vaše obitelji. U mojim ste molitvama i srcu. Bog Vas blagoslovio.

Vaš župnik Darko