Covid-19

 

 

 

 

 

 

 DUHOVNA PRIČEST U OVIM OKOLNOSTIMA

Prije svega potrebno je čvrsto vjerovati u euharistijskog Isusa, u Njegovu stvarnu nazočnost u posvećenoj hostiji, a iznad svega ljubiti Ga i svim srcem žarko čeznuti za Njim. Ta nas čežnja s Njim sjedinjuje duhovno.
Duhovnu svetu pričest možemo primiti koliko god puta želimo i u bilo koje doba dana. Duhovna sveta pričest pomaže nam da ostanemo s Isusom sjedinjeni i ako se možda nalazimo daleko od Njegova boravišta.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Molitva kod duhovne pričesti
Isuse moj, vjerujem da si prisutan u Presvetom Sakramentu, ufam se u te, ljubim te nada sve. Iz ove ljubavi kajem se od srca za sve grijehe i obećavam da ću se čuvati svakoga grijeha. Moja duša čezne za tobom, ali ja te ne mogu sada primiti u Presvetom Sakramentu, dođi barem duhovnim načinom u moje srce. (Pomisli da si Isusa doista primio.) Isuse moj, klanjam ti se kao da si u mom srcu stvarno svojim presvetim Tijelom prisutan i sjedinjujem se s tobom. O, ne daj da se ikada od tebe rastavim! Tvoj sveti blagoslov sišao na mene i ostao vazda sa mnom. Amen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Dragi moji Župljani, molite ovu molitvu za Duhovnu Pričest i podajte tekst bližnjima koji ne mogu doći do ovoga teksta. Budite glasnici nade da nas Bog i tako duhovno hrani.