Covid-19

 

 

 

 

 

 

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA
LUDBREG


PREPORUKA STOŽERA

 

 

Za vrijeme trajanja ludbreške 'Svete nedjelje' maske će se nositi i na otvorenom
Grad Ludbreg je zbog epidemiološke situacije odlučio ukinuti sve popratne sadržaje ove godine, a zabavni dio, odnosno lunapark premješten je na Otok mladosti.
Stožer civilne zaštite Grada Ludbrega u dane pred Svetu nedjelju redovito prati epidemiološku situaciju, a jučer je održan i sastanak s predstavnicima Civilne zaštite županije te PU varaždinske i vatrogasaca.
- Jedna od glavnih preporuka za nas sudionike u cijelom ovom procesu je da se maske nose i vani za vrijeme Svete nedjelje kako bi se dodatno spriječila zaraza pogotovo tijekom misa odnosno razilaženja nakon misa gdje se očekuje veća koncentracija posjetitelja prema samom gradu. U okviru Stožera odlučili smo organizirati inspekcijski nadzor, odnos službu koja će kontrolirati sanitarne uvjete, broj gostiju u ugostiteljskom dijelu. Bit će nekoliko inspekcijskih timova od strane Stožera civilne zaštite, a mi ćemo angažirati i naš Stožer civilne zaštite i interventnu postrojbu naših vatrogasaca kako bismo maksimalno osigurali provedbu svih mjera i preporuka - rekla je Renata Potočnik, zamjenica gradonačelnika Grada Ludbrega i načelnica Stožera civilne zaštite Grada Ludbrega.
Grad Ludbreg je zbog epidemiološke situacije odlučio ukinuti sve popratne sadržaje ove godine, a zabavni dio, odnosno lunapark premješten je na Otok mladosti.
- Ne smijemo zaboraviti, Sveta nedjelja je prije svega vjerska manifestacija, ljudi u Ludbreg dolaze zbog misa, dolaze vidjeti Relikviju koja će biti izložena na Svetištu i to je zapravo prva i glavna točka Svete nedjelje. Taj dio ne organizira Grad već Varaždinska biskupija i naša Župa. Onog časa kad je biskupija odlučila da će se ipak Sveta nedjelja održati poput svih velikih blagdanskih misa kao što je primjerice za Veliku Gospu i druge svetkovine i mi smo odlučili pratiti organizaciju ovoga drugoga popratnoga dijela. Također smo preporučili neodržavanje svih unutarnjih sadržaja poput koncerata na koje smo već svi bili navikli tako da smo i tu nastojali osigurati provođenje epidemioloških mjera i sve što će se odvijati, odvijat će se vani, u vanjskim prostorima i na taj način zapravo će se smanjiti mogućnost epidemiološkoga proboja - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.
Uvedena je i promjena u održavanju Ludbreškog sejma.