Covid-19

 

 

 

 

 

OBAVIJEST O BLAGOSLOVU KUĆA


Dragi moji Župljani!
            Uvijek je bila tradicija u našoj Župi blagoslov Obitelji od Svetog Stjepana do Tri Kralja. Ove godine, nalazimo se u posebnoj životnoj situaciji, zbog ove bolesti Korone, te moramo misliti na svakoga našega Župljanina.

            Siguran sam, da ste pročitali pismo od našega Biskupa Bože Radoša i među ostalim, da se blagoslov Obitelji odgađa do daljnjega, korizme, ako bude mogućnosti. Istom nas Biskup u pismu poziva, da se mi župnici obratimo pismom ili listićem svojim Župljanima. U dogovoru sa cijelim našim Dekanatom, napravilo se jedno zajedničko pismo, letak sa molitvama, porukom, tako da u cijelom Dekanatu budemo složni. 

           Pogotovo da si u ovo vrijeme i dane Božića možete moliti, razmatrati, blagoslivljati. Iskreno, meni kao Župniku je najteže, što neću moći sada posjetiti Obitelji u Župi, blagosloviti ih, porazgovarati, utješiti, te me već i sami poznajete preko dvadeset godina, da mi novci nisu na prvome mjestu, jer želim biti skroman, a ti novci od blagoslova, koje dajete meni na ruku, idu u župnu blagajnu, osim novaca koje dajete ministrantima i čitačicama, idu njima. Novci od blagoslova kuća idu za potrebe Župe. To je i Biskup u svome pismu napisao. Vidite, da ne želim stalno prositi novac, nisam takav čovjek jednostavno, a sve što smo napravili, napravili smo Vašim novcem uz pomoć Općine, Grada, Županije, donatora za toranj u Hodošanu.

           Stoga je odlučeno među svećenicima Dekanata, da Vam stavimo kuverte u Župnu crkvu sv. Jurja Mučenika i u Kapelu sv. Ivana Nepomuka u Hodošanu, gdje su Mise trenutno, u kojima se nalazi spomenuti letak i naljepnica za blagoslov kuća. Te kuverte možete uzeti u Crkvi, Hodošanu, za sebe, susjede, mještane, tko vas zamoli, objasniti tko Vas pita što je to i to dobrovoljno, ako sami želite. Isto tako, ako želite što sada darovati, opet dobrovoljno, prije tjelesnog blagoslova kuća, ti novci idu odmah u Župnu blagajnu.

            Ako želite, možete počekati kada bude i sam tjelesni blagoslov kuća, kada to situacija dozvoli. Opet na Vašu volju. Svakako, neću, ako stavite sada od srca i vratite mi kuvertu, kada bude tjelesni blagoslov kuća uzimati još jednom novce, pogotovo od siromaha, onih koji nemaju i žive u teškoj životnoj situaciji ili bilo kako. To sam i do danas radio, jer nisam takav čovjek. Bog je na prvom mjestu, a ovo vidljivo je za potrebe Župe. Želim biti iskren.
             Evo, to je ukratko, znam da bude kojekakvih komentara, pozitivnih i negativnih, ali dragi moji Župljani, znam, da ste Vi prema meni iskreni, želim i ja biti prema Vama i reći Vam punu istinu i samu istinu. Povjerenje i Istina jest blagoslov.
    

              Bog Vas blagoslovio, ostanite mi živi i zdravi…

 

U Svetom Jurju u Trnju, 19. 12. 2020., vaš Župnik Darko