Covid-19

 

 

 

 

 

 

Preporuke za sprovode i posljednje ispraćaje

Ograničenje ukupnog broja sudionika. Najveći broj sudionika koji mogu istovremeno boraviti u zatvorenim i na otvorenim prostorima, uz poštovanje preporučenog fizičkog razmaka od 1,5 metra među sudionicima, organizatori će odrediti sukladno veličini prostora vjerskih objekata i objekata predviđenih za ostale dijelove ispraćaja.

Ožalošćene osobe koje su u samoizolaciji:
Ožalošćenim osobama članovima obitelji koje su u propisanoj samoizolaciji zbog moguće izloženosti virusu SARS-CoV-2 treba omogućiti dolazak na pogreb, posljednji ispraćaj. Propusnicu izdaje županijski stožer civilne zaštite na temelju zahtjeva osobe.


Ne smiju dolaziti na pogreb, posljednji ispraćaj ili polaganje urne ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu ili simptome respiratorne bolesti, čak i ako su vrlo blagi.


Trebaju se pridržavati propisanog razmaka od 1,5 metra od drugih osoba, propisanih općih higijenskih mjera, koristiti vlastiti prijevoz i koristiti medicinsku masku kojom će prekriti nos i usta.


Obavijest o smrti. Osmrtnica smije sadržavati uobičajene podatke o mjestu i vremenu održavanja pogreba, posljednjeg ispraćaja i polaganju urne.

www.koronavirus.hr

29. svibnja 2021.

 

OSTALE PREPORUKE ZA SPROVOD PROČITAJTE NA STRANICI HZJZ


----------------------------------------------------------------------------------------------------------